MALEKURS I ITALIA

Del denne siden

VELKOMMEN PÅ ELLENS MALEKURS I uMBRIA I ITALIA 1. - 8. JUNI 2023

Her jobbes det på atelieret med oppgaver inspirert av skisser fra Plaza´n

collage med foto fra Il Convento

"Påsketilbud" - minus kr 2.000,- på en ukes malekurs på det gamle klosteret il Convento ved Trevi, Umbria i Italia 1. - 8. juni i år. Kr 14.800 pr. person i delt dobbeltrom. 


Prisen inkluderer:
Flyreisen Oslo - Roma (FCO) t/r.
Buss fra flyplassen til klosteret t/r.
Opphold, og frokost, lunsj og middag m/ drikke i en uke.
Friske råvarer hentes fra markedet daglig, alt er «lokalt», og kokkene tryller frem smakfulle retter, som vi oftest kan nyte ute, under pergolaen!
- og til sist, men ikke minst, skal vi naturligvis også besøke «Frans av Assisis by», Assisi, med buss og guide!


Pris for malekurset: kr 2.500,- for 20 timers kurs. Dette faktureres av Ellen Eikenes til hver enkelt deltaker.


Velkommen med meg og May Leikanger på en ukes malekurs på det gamle klosteret, Abbazia di San Pietro in Bovara eller il Convento ved Trevi, 14 mil nord for Roma. Kurset passer for nybegynnere og viderekomne. 

May Leikanger er arrangør og jeg er instruktør for malekurset.

Kursstedet, klosteret il Convento er et sted omgitt av historisk sus. Det sies at Frans av Assisi har overnattet her.
(NB. Maleri derfra, av Giotto, kan sees i Basilicaen i Assisi), men klosteret fikk også en gang i tiden, et uønsket besøk av Napoleon, som jaget munkene av gårde. Nå har imidlertid kampene gitt seg, og vi kan oppleve ro og harmoni på dette stedet, der det ligger omgitt av olivenlunder og vakker natur.
Vi nyter daglig, nydelig «kortreist» mat som kokkene på kjøkkenet tryller frem, og som vi oftest nyter utendørs.
Vår nærmete nabo er den sjarmerende fjellbyen, Trevi, som vi gjerne avlegger et besøk i løpet av vårt opphold – til fots, eller med taxi. En fin tur i gjennom olivenlunden.(3 km).

Hjemmeside klosteret:

www.ilconvento.org

Denne gangen skal vi også ha en halvdags utflukt til Assisi, hvor vår dyktige og kunnskapsrike guide møter oss ved bussen. Guiden tar oss med omkring til mange av stedene hvor «Frans av Assisi» en gang vandret, så denne formiddagen, skal vi gå «i Frans` fotspor»!
Assisi er en spennende by med mye gammel historie og kultur, trange gater og smug, og kirker i alle former og fasonger. Vi har også den store borgen, «Rocca Maggiore», ruvende over oss.

Malekursene: 

Passer for nybegynnere og viderekomne, og vi satser på felles og individuell undervisning. Vi vil gå gjennom teori og praktiske oppgaver innenfor komposisjon. Vi vil arbeide spesielt med kontraster, balanse, bevegelse og helhet i komposisjonen. Og jeg vil prøve å gi deg noen retningslinjer og "redskap" på hvordan du kan få til ulike komposisjoner og ulike uttrykk. Og mht teknikk; enten du bruker akryl, olje eller akvarellmaling, handler det om å få til en komposisjon som kan bli til et bra maleri. Det blir felles og individuell veiledning. Kursdeltakerne vil ha ulike behov for undervisning, og jeg vil prøve å gi dere det ut fra deres ulike ståsteder. Men det primære målet med kurset er selvfølgelig at du skal ta i bruk dine skapende evner og male fritt, trives og glede deg sammen med likesinnede. Så vil jeg prøve å hjelpe deg litt på vei, slik at gleden over å skape kan bli enda større.

Angående utstyr for maling kommer jeg til å sende et spesifisert brev om det nærmere kurstid. Men jeg kan nevne nå at du trenger å ta med deg skisseblokk og blyant + noen fargeblyanter, noen malingstuber, pensler og lerret. Det finnes staffelier og maleplater på klosteret som vi kan tape opp lerret og papir på. For det meste vil vi bruke området rundt Il Convento til å male. Her er motiver hvor du enn snur deg. Enten du vil male oliventrær, appelsintrær eller kaktus, deler av klosteret, en vakker dør eller utsikten utover dalen, så skal jeg prøve å hjelpe deg i gang. Vi vil også gjøre noen skisser i småbyene. Der får vi med oss detaljer og opplever litt av landsbymiljøet. Jeg håper at du vil få en uke som du kan bringe videre i livet full av farger, "italienske" former og varme.

Ukes kurs: 20 timer undervisning.

Reise:

Reise og opphold arrangeres denne gangen, av «Vilja Reiser», mens May Leikanger tar seg av påmeldingene, og eventuelt diverse praktiske spørsmål.
«Vilja Reiser» som er medlem i RGF, Reisegarantifondet, ordner med flyreise med SAS - Oslo - Roma (FCO) tur/retur. Vi reiser som gruppereise.

NB: «Vilja» er også behjelpelig med tilknytningsfly til Gardermoen, hvis ønskelig.
Gi gjerne beskjed til meg ved påmelding.Påmelding:

May Leikanger, epost; may@leikanger.biz

Mobil: 905 08 630

Vennligst opplys følgende ved påmelding:
Fullt navn, slik det er registrert i passet
Postadresse
e-postadresse
Mobilnr.
Fødselsdato

Ønsker du ytterligere informasjon om malekurset, kontakt Ellen Eikenes,

epost: ellen.eikenes@me.com

eller ring meg på

mobil +47 97092447,

Ellen Eikenes

Postboks 45, 1431 ÅS

Besøk til Ellens nettside:

 www.elleneikenes.com

Patioen inne på klosteret - spennende malemotiv!

På det store lyse atelieret på Finca el Cerrillo stiller deltkakerne ut sine bilder siste kvelden
Felles undervisning på atelieret på Hotel Finca el Cerrillo

Utsikten over klosteret og videre utover dalen

Det arbeides både ute og inne i de vakre omgivelsene

Det arbeides både ute og inne i de vakre omgivelsene til Hotel Finca el Cerrillo!